Galicja i Lodomeria - Ojczyzna przodków
Grudzieñ 05, 2024, 04:14:19 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W±tek: Pacjenci umieraj±, bo pielêgniarki siê zwolni³y  (Przeczytany 3279 razy)
galicja
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 86

« : Pa¼dziernik 14, 2008, 07:33:30 »

Od stycznia do lipca w Zak³adzie Opiekuñczo-Leczniczym w Dzier¿±¿nie pod Kartuzami zmar³o 39 pacjentów. To wiêcej ni¿ przez ca³y ubieg³y rok. Pacjenci umieraj±, bo w placówce brakuje personelu - alarmuje "Polska" .
galicja
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 86

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 14, 2008, 07:33:46 »

– Mo¿na mówiæ o 50-procentowej nadumieralno¶ci – mówi gazecie prof. Leszek Bieniaszewski z Akademii Medycznej w Gdañsku, lekarz, który nie móg³ pogodziæ siê z redukcjami i zrezygnowa³ z funkcji konsultanta medycznego w Dzier¿±¿nie.

Od pocz±tku roku z oddzia³u odesz³a ponad po³owa pielêgniarek. Gdañskie Centrum Rehabilitacji ma powa¿ne problemy finansowe - kontrakt z NFZ jest mniejszy o 40 proc. ni¿ w zesz³ym roku.
potomek
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 65

« Odpowiedz #2 : Listopad 05, 2008, 08:41:21 »

Progressive Muskelentspannung nach Jacobson - Allgemeine Informationen

"Lernen Sie, sich bewusst zu entspannen, dann können Sie mit den alltäglichen Schwierigkeiten und Erkrankungen der modernen Zeit besser umgehen!" Diesen Hinweis gab der amerikanische Arzt und Psychophysiologe Prof. Edmund Jacobson (1885 – 1976) seinen Patienten bereits in den 30 er Jahren des letzten Jahrhunderts. Hintergrund dieses Ratschlags waren seine langjährigen wissenschaftlichen Erfahrungen im Bereich der Muskelverspannungen

"Naucz siê byæ ¶wiadomym na relaks, a pozbêdziesz siê codziennych problemów i chorób wspó³czesnego ¶wiata"
Tak pisa³  amerykañski psycho-lekarz i fizjolog prof Edmund Jacobson (1885 - 1976) do swoich pacjentów ju¿ w 30 latach z ubieg³ego wieku. T³em do tego by³o jego wieloletnie doradztwo i naukowe do¶wiadczenie w dziedzinie napiêcia miê¶niowego.

kontakt:
LOGOS,
tel.094-340-60-06
www.logos.dt.pl/oferty
Marian
U¿ytkownik
**
Wiadomo¶ci: 96

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 23, 2010, 08:52:48 »

W roku 2004 posmakowa³em po raz drugi poczucia bliskiej ¶mierci ( pierwszy raz w 1988) osi±gn±³em swój punkt zero od tego momentu zacz±³em siê chyba budziæ. Po tym egzystencjonalnym do¶wiadczeniu "koñca mojego ¿ycia" pogr±¿y³em siê w strasznej depresji, która po kilku miesi±cach przeobrazi³a siê w nerwicê natrêctw (ZOK). Od tamtego okresu nieprzerwanie ¿y³em na ¶rodkach antydepresyjnych i uspakajaj±cych, od których uzale¿ni³em siê chyba fizycznie i psychicznie; cieszy mnie fakt, ¿e od przesz³o miesi±ca jestem "czysty" i chcê na trze¼wo pomagaæ dalej sobie i innym. Poni¿ej zapis z mojego dzienniczka odstawienia leków (stany mojej psychiki spisywa³em na bie¿±co wraz z nap³ywaniem kolejnych fal lêku).
Kargul
Administrator
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 96

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 13, 2020, 05:36:18 »

http://www.galicja.darmowefora.pl/index.php?topic=43.0
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: